Μάθε ποια είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική

woman-runner-wearing-earphones-during-workout-picture-id868611064
Credit:jacoblund

Δεδομένου ότι τη Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, private coach.

Είναι γνωστό ότι κάποιοι λαμβάνοντας υπόψη ότι εμάς είναι «πρωινοί» τύποι και επίσης κάποιοι άλλοι «βραδινοί». Ότι όμως είναι στην πραγματικότητα ο παράγοντας που έχει αντίκτυπο στο το βιολογικό μας ρολόι χειρός; Πρόκειται για τον κιρκαδικό ρυθμό, ο οποίος ένας από άλλων καθορίζει και επίσης το ποια είναι η πολύ καλύτερα ώρα για γυμναστική!

Ο κιρκαδικός ταχύτητα (circa=που περιλαμβάνει diem=”χρόνος), δηλαδή ο ταχύτητα κατά τη διάρκεια του μιας ημέρας, έχει αντίκτυπο στο τη επίπεδο θερμοκρασίας του σώματός μας (χαμηλότερη το νωρίς το πρωί κατευθείαν σε συνεταιρισμός μαζί με το μεσημέρι), την ένταση του αίματος (χαμηλότερη την απόγευμα και επίσης αυξάνει νωρίτερα το πρωί ξύπνημα), Ολα τους μυϊκή μάζα (πιο δυνατοί το μεσημέρι), τα επίπεδα ορμονών, τον καρδιακό ρυθμό κ.ά. Στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας, διαπιστώθηκε ότι, αν και επίσης οι κιρκαδικοί ρυθμοί είναι έμφυτοι, μπορούμε να Ολα τους επαναφέρουμε μαζί με κάτω μέρος τις συνήθειές μας.

Παρατηρήθηκε ότι οι παιδιά που γυμνάζονται το νωρίς το πρωί «διδάσκουν» το σύστημα αμαξώματος Ολα τους να είναι κατευθείαν σε ετοιμότητα για φυσική άσκηση το νωρίς το πρωί, ενώ αν ασκηθούν το μεσημέρι πρόκειται να κατέχω χαμηλότερη λειτουργικότητα. Μόνο του λαμβάνει χώρα και επίσης μαζί με αυτούς που γυμνάζονται το μεσημέρι. Όσων αφορά Ολα τους αθλητές, μελέτες κατέχω δείξει ότι η μετασχηματισμός στη περιοχή ώρας της προπόνησης έχει αντίκτυπο στο αρνητικά την απόδοσή Ολα τους.

Όμως ποια είναι η πολύ καλύτερα ώρα για γυμναστική; Τινάσσω μια κρυφοκοιτάξτε στα πλεονεκτήματα και επίσης τα μειονεκτήματα της κάθε ζώνης της ημέρας (πρωινή, απογευματινή), για να βρείτε ποια ώρα σας αγώνας πολύ καλύτερα.

δείτε περισσότερα:  Ταραμάς: Λευκός ή κόκκινος; Πόσες θερμίδες έχει και ποια είναι τα οφέλη του;

Τα υπέρ και επίσης τα κατά της πρωινής γυμναστικής

Τα πλεονεκτήματα:

1) Αύξηση ο μεταβολισμός μας λαμβάνοντας υπόψη ότι την έννοια της ημέρας, οπότε συνεχίστε να είστε κατευθείαν σε υψηλά επίπεδα όλη την υπόλοιπη μέρα, βοηθώντας μας να «κάψουμε» περισσότερες θερμίδες.

2) Γίνεται πολύ πιο γρήγορα η καύση λίπους, διότι κατά τη διάρκεια του του ύπνου, το πρότυπο του γλυκογόνου των μυών πέφτει, μαζί με τελικό αποτέλεσμα να εξαντληθούν ταχύτερα οι αποθήκες του και επίσης ο ζωντανό ον να χρησιμοποιήσει στο εξής το περίσσεια λίπους ως αέριο.

3) Ο ζωντανό ον μας εκκρίνει ενδορφίνες λαμβάνοντας υπόψη ότι την έννοια της ημέρας, βελτιώνοντας την ψυχική μας Κατάσταση μυαλού, μαζί με τελικό αποτέλεσμα να συνεχίσει ευχάριστα η υπόλοιπη μέρα μας.

4) Θέσεις εργασίας σαν μια κούπα καφετί, καθώς ενεργοποιεί και επίσης τονώνει το σύστημα αμαξώματος λαμβάνοντας υπόψη ότι την έννοια της ημέρας, δίνοντάς μας ισχύς για το αρμονία της ημέρας.

5) Η ατμοσφαιρική μόλυνση το νωρίς το πρωί είναι περιορισμένος, επομένως είναι η πολύ καλύτερα ώρα για γυμναστική κατευθείαν σε ανοιχτό χώρο.

6) Συμβάλλει στην μείωση βάρους, καθώς πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η πρωινή φυσική άσκηση περιορίζει την όρεξη για όλη την υπόλοιπη μέρα.

7) Βελτιώνει την κορυφαίας ποιότητας του ύπνου, βοηθώντας στον έλεγχο της ορμονική ισορροπίας, η οποία συμβάλλει στον έλεγχο της όρεξης.

Τα μειονεκτήματα:

1) Το σύστημα αμαξώματος μας δουλεύει μαζί με λιγότερη ενέργεια-δύναμη, καθώς οι μύες μας δεν κατέχω τη βέλτιστη λειτουργικότητα το νωρίς το πρωί.

2) Αυξάνονται οι πιθανότητες τραυματισμού, καθώς οι μύες μας το νωρίς το πρωί είναι πιο δύσκαμπτοι και επίσης «κρύοι», απαιτώντας ως εκ τούτου μεγαλύτερης διάρκειας προθέρμανση.

δείτε περισσότερα:  Τροφές πλούσιες σε σίδηρο (για χορτοφάγους και κρεατοφάγους)

3) Αν γυμναστούμε, νωρίτερα φάμε πρωί, είναι εφικτό να επέλθει πολύ πιο γρήγορα η μυϊκή εξάντληση.

4) Αν δεν είμαστε πρωινοί τύποι, πρόκειται να είναι σκληρό να κάνουμε την πρωινή μας γυμναστική η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Τα υπέρ και επίσης τα κατά της απογευματινής άσκησης

Τα πλεονεκτήματα:

1) Αυξημένες επιδόσεις, διότι η επίπεδο θερμοκρασίας του σώματός μας είναι ιδανική και επίσης οι μύες κατέχω τη μέγιστη πίεση

2) Προλαμβάνονται οι τραυματισμοί, καθώς οι μύες είναι «ζεστοί».

3) Απομακρύνεται το ανησυχία που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια του της ημέρας.

4) Βελτιώνεται η απόδοσή μας, καθώς οι κιρκαδικοί μας ρυθμοί είναι κατευθείαν σε κατάλληλο Κολόσαιο.

5) Αύξηση η μυϊκή μάζα και επίσης η πίεση. Μάλιστα οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι ώρες 3-7μμ είναι οι πλέον αποδοτικές.

6) Εξαρτάται από έρευνες, στους περισσότερους ανθρώπους η επίπεδο θερμοκρασίας του σώματος και επίσης τα επίπεδα ορμονών βρίσκονται κατευθείαν σε κατάλληλα επίπεδα για φυσική άσκηση σχετικά με στις 6μμ.

Τα μειονεκτήματα:

1) Έρευνες δείχνουν ότι η διαδικασία των πνευμόνων δυσχεραίνει το μεσημεριανο, μαζί με τελικό αποτέλεσμα τη ελαττώνω της αερόβιας ικανότητας.

2) Τα γυμναστήρια γενικά παρουσιάζουν πολυκοσμία σχετικά με 5-6 μμ, αλήθεια που καθιστά δύσκολη την άσκηση λαμβάνοντας υπόψη ότι το αντικείμενο του θέματος χρόνου.

3) Αν η φυσική άσκηση γίνει λίγο λίγο το μεσημέρι στην κατεύθυνση του βράδυ, «ξυπνάει» τον οργανισμό μας μαζί με τελικό αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα ύπνου, καθώς Επιπροσθέτως και επίσης ο μεταβολισμός πέφτει κατά τη διάρκεια του του ύπνου, οπότε δεν έχει τα οφέλη του αυξημένου μεταβολισμού αργότερα την φυσική άσκηση (Afterburn).

Έπειτα λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα παραπάνω, οι επιστήμονες καταλήγουν στο τελική σκέψη ότι η πρωινή φυσική άσκηση προσφέρει πολύ περισσότερα οφέλη στον οργανισμό μας, Ακόμη η πρόταση μας είναι γυμναστείς και επίσης άδεια είναι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Να θυμάσαι ότι φυσική άσκηση είναι κάθε είδους τύπος σωματικής δραστηριότητας που αυξάνει την καρδιακή μας κανονικότητα για ελάχιστο 10 λεπτά κάθε φορά. Γυμνάσου επί, γιατί κάνει εξαιρετικό! Δες και επίσης αναφέρονται εδώ 12 λόγους για Ολα τους οποίους Χρειάζομαι να γυμνάζονται οι γυναίκες!

δείτε περισσότερα:  Παντζάρι σαλάτα, σε smoothies, σε κέικ, τηγανίτες, μπιφτέκια και στο πρωινό σου: 12 τρόποι για να το απολαύσεις αλλιώς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία και ευεξία, διατροφή και επίσης γυμναστική στο elvislastsong.com

Παρακολουθείς: Μάθε ποια είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική

Πόρος: https://elvislastsong.com

Ταξινόμηση: δίαιτα γυμναστικής

Leave a Reply